Кадър: Bulgaria ON AIR

Повдигнаха обвинения на 14 от задържаните при спецакцията в столичния квартал "Орландовци", сред които има двама полицаи. Те са обвинени за участие в организираната престъпна група за наркоразпространение, рекети и грабежи. Униформените пък покровителствали дейността на групата, която е свързана с клана на "Гольовците" от Кюстендил.

Бившият заместник-министър на вътрешните работи Явор Хайтов каза пред "Денят ON AIR", че в последните месеци са зачестили акциите срещу български олигарси и ромски кланове, но по думите му не трябва да бързаме със заключенията, защото има много случаи, в които подобни действия са завършвали с присъда за страната ни в международни съдилища и пари, които България е трябвало да плаща на задържаните.

"Аз лично като гражданин бих искал да видя присъда - окончателна и влязла в сила, неоспорена, неоспорима, категорична. За съжаление чуваме за акции, адмирираме, но нямаме резултат", каза Хайтов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бившият заместник-министър на вътрешните работи допълни още, че трябва вещи лица и прокуратура да работят по-сериозно, а по думите му много от тези дела се бавят, защото изготвянето на различни експертизи отнема прекалено много време.

Хайтов допълни още, че преди тези шумни акции, при които са задържани ромски кланове или олигарси, много служители на МВР са работили дълги часове, но за да се разчита на успех, трябва и доказателствата, които са събрани, да са годни.

Той допълни още, че за него е чудно защо семейство Арабаджиеви са се укривали в Испания и защо не са се явили да дадат показания пред българския съд, да пледират за невинност.

Според Явор Хайтов това дело ще се реши от счетоводни експертизи, но не се знае кога и дали Испания ще върне Ветко и Маринела.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase