Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки видя предизборна инсценировка в побоя в Габрово над продавач от трима роми, от която се възползват определени партии. Кои са тези формации той отказа да назове, но отправи тежки критики към вицепремиера Красимир Каракачанов и евродепутата Ангел Джамбазки.

Марешки настоя и че има театралност в кадрите от инцидента, тъй като след 7-минутен тежък бой, потърпевшият е бил само с "лека цепнатина на устната".

Още по темата
"По всичко личи, че случката в Габрово, драматично изкарана в медиите, е една поредна инсценировка, която партии с позатихнал рейтинг правят предизборно, за да се опитат да възбудят интереса към тях и да покачат своя рейтинг", каза лидерът на "Воля".

По думите му "кукловодите" не са сметнали, че хората ще излязат наистина на протест и ситуацията ще стане опасна.

"Кукловодите не са сметнали, че народът наистина има нетърпимост към тези неща и няма да разбере, че участва в този долнопробен сценарий и ще излезе на протести. Заради 1-2% рейтинг на някой самозабравил се политик сме готови да направим гражданска война, да подпалим България и Балканите", заяви Марешки.

Концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите, която според него им давала дори повече права, пораждала именно такива събития.

"Не мога да повярвам, че един силов вицепремиер може да се оправдава с кметицата на Габрово. Това показва безсилие и липса на държавническо мислене", отсече той.

"Винаги преди изборите се случва нещо такова, което досега вдигаше рейтинга на измислените патриоти", заключи Марешки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase