Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Делян Добрев вече не е депутат от ГЕРБ. Това решиха народните избраници като приеха оставката му.
Още по темата

Цецка Цачева, която напусна поста министър на правосъдието заради скандала "Апатраментгейт", отказа да седне на депутатските банки и на нейно място като законотворец се закле Ралица Добрева.

Клетва положи още един представител на ГЕРБ – Илияна Радева, която замества като депутат новия правосъден министър Данаил Кирилов.

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че напуска парламента като е взел това решение след разговор с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев след като и той беше намесен в скандала "Апартаментгейт".

Оказа се, че майка му, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували жилища ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.
 
Делян Добрев "аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

За Делян Добрев това е втора оставка като депутат. Той поиска да се оттегли в разгара на "Кумгейт", когато БСП го обвиниха, че е кадрувал в хасковската община. Съпартийците му обаче не го пуснаха да излезе от парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар