Снимка: БТА
fallback

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще излезе в дълъг отпуск, докато тече проверката срещу него, стана ясно от позиция, разпространена от КПКОНПИ.

Oще по темата
"Във връзка с информация на сайта на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството, ми декларирам готовност за пълно съдействие", пише Георгиев.

"С настоящото заявявам, че винаги съм спазвал законите и в моята дейност съм се ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти. Образуваната проверка е повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия. Работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество беше високо оценена в докладите на Европейската комисия от нашите европейски партньори", пише в позицията на Георгиев.

"Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания", смята шефът на Антикорупция.

"С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите от същата", става ясно от позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 5 години

Как ли го е посъветвал Борисов ? Дали с бухалка или само с шамари ? Ще си признае той, нали е от Герб. А те в тази партия са честни комунисти като лидера си.

45

PILOT

преди 5 години

НЕЩАТА СА ЯСНИ, ОСТАВКА ! УВЪРТЕЛИ СА СЕ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА ! ПРИ БАЙ ТОШО ТЕЗИ ВСИТЕ ЩЯХА ДА СА В БЕЛЯНЕ !

44

Зоро

преди 5 години

Не гледайте само стойността на апартаментите! Предполагам, че са купени "на тапа". Сложете още 100 хил. евро за обзавеждане, за да ви стане по-ясна крайната цена, за която следва да докажат доходите си!!! И дали в кредитите са предвидени стойности и за ремонти дейности"НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"

fallback