Снимка: Артекс

Скандалът "Апартаментгей" продължава и след оставките на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и на Цецка Цачева като правосъден министър.

Още по темата
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура да извърши проверка как шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев си е купил апартамент с огромна тераса, как е придобито луксозното жилище на сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и как съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов е платила на цени под пазарните своя апартамент.

Прокуратурата възлага на НАП – София да извърши данъчни проверки на шефа на  КПКОНПИ Пламен Димитров и на съпругата за съответствия между декларираните  и получени доходи и имущественото им състояние в периода 2013 г. - 2018 г.

Данъчните ще изискат нотариалния акт за жилището на ул. "Проф. Георги Павлов" (срещу зала "Универсиада") в столицата.

Твърди се, че Георгиев е обявил в имуществената си декларация новата придобивка като "апартамент с тераса 48 кв.м" с обща площ 156 кв. метра. В нотариалния акт обаче било написано, че става дума за жилище на три етажа. Първият е 156 кв. м, вторият е 16 кв. метра и 186 кв. метра тераса, а третият – 33 кв. метра. Според нотариалния акт данъчната оценка на жилището е 452 785.70 лв., а Пламен Георгиев е платил 293 374.50 лв.

Ще бъде проверено и как синът на шефа на Националната следствена служба Боби Борислав Сарафов, си е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс Еделвайс в Бояна за общо 540 000 лв.
Младежът трудно може да обясни този разход, тъй като няма участие във фирми и няма сключени ипотечни кредити. Баща му Борислав Сарафов не е обявил такива суми в декларацията си пред Инспектората на ВСС.

Така че НАП ще направи ревизия на сина на Борислав Сарафов за периода 2015 г. - 2018 г.

Съпругата на Лозан Панов също ще бъде проверена от НАП заради апартамента, който е купила от фирма "Артекс" на цени под пазарните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase