Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Юлиан Ангелов от малкия коалиционен партньор "Обединени патриоти" определи номинирания за нов правосъден министър Данаил Кирилов като един от най-запознатите с българското законодателство. Патриотът добави и че според него Кирилов ще бъде добър министър.

Oще по темата
По-рано премиерът Борисов обяви, че в стола на подалата оставка Цецка Цачева заради "Апартаментгейт" ще седне досегашният шеф на правната комисия Данаил Кирилов.

"Кирилов е един от хората, които са най-добре запознати със законодателството и смятам, че ще бъде един добър министър. Когато трябва да работи, понякога му се налага да работи по 24 часа, не се отказва", каза Юлиан Ангелов.

Той подчерта и че според коалиционното споразумение е право на ГЕРБ да номинира правосъден министър, но дали ще бъде избран, било друг въпрос.

Явор Нотев от "Атака" също подкрепи кандидатурата на Кирилов и каза, че гледа вече на него като на правосъден министър.

Рамадан Аталай от ДПС обаче бе скептичен и посочи, че всеки законопроект на Кирилов е създавал проблеми.

"Като гледам за работата му в Народното събрание - всеки законопроект създаваше проблеми. Дано в министерството да не е така", каза Аталай.

Веселин Марешки пък заяви, че не може авансово да определи дали Кирилов ще е добър или лош министър, но все пак "Воля" вероятно щяла да подкрепи кандидатурата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Димитър

преди 5 години

Правосъдната ни система и следователно министерство са неработещи.Приличат на един властови труп.Днешната глупост с условните присъди на ***,пребили български военнослужещ е поредното доказателство за трагичното състояние на правораздавателните органи!

46

Анонимен

преди 5 години

Бе, тоя хвърли държавата в хаос с недомислените си законодателни инициативи и за награда - министър! Днес с болшевишки ентусиазъм прокарва промени в изборните правила и громи опоненти по студиата, утре с дързостта на млад комсомолец връща старите положения! Вчера освобождава общинските съветници да декларират имоти, днес пак ги задължава, защото .. сме велики и борим корупцията в леглото!

45

Анонимен

преди 5 години

Боже, хвърли огън по този Содом и Гомор!

fallback