Снимка: Булфото

Нови и нови имена се намесват в скандала "Апартаментгейт". В него бе въвлечена и лидерката на БСП Корнелия Нинова. Според депутата на социалистите Александър Симов обаче, това е опит огънят да се отклони от едната партия към другата.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че това не е нов скандал, а интрига от преди години, за която лидерът на социалистите Корнелия Нинова няма какво да казва, а ГЕРБ нямат факти за това.

"Всичко това е нелеп и нещастен опит ГЕРБ да отклонят малко огъня от себе си от безкрайната драма, в която са потънали, тъй като имотната епидемия, която тресе управляващата партия, е твърде голяма и очевидно ГЕРБ влиза във все по-тежка кондиция", категоричен беше Александър Симов пред телевизияята.

Той посочи още, че ГЕРБ се опитват да се спасят панически от "Апартаментгейт" с различни обвинения към БСП, които обаче били недоказани.

"Ние не сме прокуратура. Когато има присъда, БСП ще реагира и винаги реагира в такива случаи. Ние не сме ГЕРБ. ГЕРБ се опитват да замажат следите от своите злоупотреби, няма да им се получи този път", настоя още Симов.

Той изтъкна, че явяването на предстоящите евроизбори на АБВ и още 6 партии с името "Коалиция за България", което БСП и други малки партии ползваха на предишен вот, показва, че АБВ са маша на ГЕРБ и така управляващите се опитват да разсеят потенциалните гласове за БСП.

Според Александър Симов в партията на Румен Петков са хора, които вече не са в БСП, защото не са били от полза или дори са пречили на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase