Снимка: архив Bulphoto

Когато има съмнение, е напълно нормално да има проверки. Около тази теза се обединиха депутати по повод проверката на прокуратурата срещу шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев заради луксозното му жилище.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка как Пламен Георгиев си е купил апартамент с огромна тераса. Ще бъдат проверявани и сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

Още по темата

"Напълно в логиката на нещата е да има проверка за имотите на председателя на КПКОНПИ, за да се установят фактите и обстоятелствата и да няма никакво съмнение в обществото", коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ, който по-рано бе номиниран за новия правосъден министър на мястото на Цецка Цачева.

Според него излизането на Пламен Георгиев в отпуск е "коректното поведение на държавен служител, когато се извършва проверка".

Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" също се съгласи, че е напълно нормално Георгиев да се оттегли, докато текат проверките, за да няма съмнения за намеса.

"За моралния казус всеки си носи кръста и всеки си преценява дали да си подаде оставката. Не оправдавам никого, всеки трябва да си вземе решение. Други хора го направиха, за което ги адмирирам", каза депутатът от ВМРО.

Рамадан Аталай от ДПС пък не пожела да коментира проверката, но посочи, че "казусът е интересен".

Веселин Марешки настоя, че всеки, за когото има съмнение, трябва да бъде проверяван.

"Всички граждани, без значение на каква позиция са, би трябвало да са равни пред закона. Затова поощрявам всеки, за който има съмнение, да бъде проверяван, но в крайна сметка, всеки е невинен до доказване на противното", заключи лидерът на "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase