Снимка: архив Bulphoto
fallback

По-строги наказания за шофьорите, които карат пияни, дрогирани или без книжка, поискаха депутатите от Патриотичния фронт.

Поводът за поправките в Наказателния кодекс, които са внесли законотворците от групата, е смъртта на велосипедиста Евелин Дуков от Царево, който беше убит на пешеходна пътека в Приморско от пиян шофьор.

Oще по темата

56-годишния Владимир Колев беше признат за виновен и осъден на 17 години затвор при първоначален строг режим от окръжните магистрати в Бургас, но това според близките на убития не е достатъчно.

От Обединени патриоти също смятат, че наказанията за причиняване на смърт на пътя са твърде малки и не изпълняват превантивна функция.

Депутатите искат пиян или дрогиран шофьор, избягал от мястото на произшествието, причинил катастрофа на пешеходна пътека или без книжка да се наказва със затвор не от три до 15 години както е сега, ами с лишаване от свобода от пет до 20 години.

При особено тежки случаи патриотите настояват наказанието да се завиши от 5 до 20 години на от 10 до 30 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

каквито и хрумки да им идват покрай изборите след коалицията им с герп тъй наречените патриоти скоро няма да ги има в парламента.освен това да внимават какво си гласуват защото някой от тях да не го съдят строго.

22

Анонимен

преди 5 години

Те едни строги наказания. В България няма закони ние за наказания говорим... Жалко

21

Анонимен

преди 5 години

Какво значи дрогиран шофьор, след като не ми личи, че съм пушил по никакъв начин. Сравнето го само с изпиването на една бира и какво ти причинява зад волана

fallback