Снимка: архив "Булфото"
fallback

Избран е изпълнител за разширяването на газопреносната мрежа на България от българо-турската до българо-сръбската граница. С избора на изпълнител "Булгартрансгаз" ЕАД приключи успешно обществената поръчка по проекта, стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова пред журналисти в парламента.

Oще по темата

Новото трасе, по-известно като българския участък на Турски поток, ще минава паралелно на северния магистрален газопровод в посока западната граница. Строителството ще струва 2,286 млрд. лева без ДДС.

"Три консорциума се явиха, от трите до представяне на ценови оферти стигнаха два. Този, който спечели, е "Консорциум Аркад", който включва компании от Италия и Саудитска Арабия. Те дадоха оферта, която отговаря на бюджета", обясни Теменужка Петкова.

"Днес е един добър ден за българската енергетика", обобщи енергийният министър. Петкова добави и че интерконекторът Гърция-България също върви към своята решаваща фаза и се очаква строителството му да започне през юни.

Енергийният министър коментира и проверката на ведомството й на концесията на мината в пернишкото село Дивотино. Вчера и от БСП внесоха сигнали за нарушения от страна на концесионера.

Теменужка Петкова уточни, че е предприела необходимите мерки много преди колегите от БСП да сигнализират за проблема. Министърът добави и че след среща с концесионерите е преустановена дейността на мината в участъка, за който има неясноти със статута на земята.

"Така че ние много преди колегите от БСП да се заинтересуват, сме предприели необходимите мерки. В този участък е спрян целият процес, така че да могат хората да бъдат спокойни“, поясни още Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

нАВРЕМЕ СТЕ СПРЕЛИ ДОБИВА, 200 ДЕКАРА ОБРАБОТВАЕМИ ЗЕМИ СА УНИЩОЖЕНИ А ТИ НА ГИНКА ВЪРБАКОВА ДРУГАРЧЕТО С НЕПРИЕТАТА ОСТАВКА ГИ НАПРАВИ С ЕДНА ГОЛА ДУМА СПОКОЙНИ ВЕЧЕ.

30

Анонимен

преди 5 години

борим корупцията! Кога ще задържите корумпираните депутати? Или се придържате към мохабета за кокошката и милионите?Иванчева, хубаво я натопихте и арестувахте, защото ви пречеше да крадете.Но кога ще арестувате Юрданка, която открадна милиарди?

29

Анонимен

преди 5 години

Кво била казала приятелката на Гинка - че нямало корупция ли.

fallback