Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи призив към евродепутатите от всички партии да отхвърлят подготвяната резолюцията до Съда на Европейския съюз, с която се иска процедура за приемане на Истанбулската конвенция във всички държави членки.

Oще по темата
В изявление пред медиите в централата на партията Нинова заяви, че опитите за приемане и налагане на Конвенцията не само, че не са спрели, но се засилват.

"Утре в ЕП ще се гласува важна резолюция, с която се иска от Съда на ЕС да даде процедура на ЕС, по която конвенцията да бъде подписана от ЕС като цяло", уточни Нинова и добави, че досега осем държави не са приели Истанбулската конвенция: България, Чехия, Унгария, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Словакия и Великобритания.

"Ако се стигне до подписване на конвенцията от името на ЕС, което се иска с тази резолюция към съда, по силата на Договора за функциониране на ЕС сключеното споразумение ще има обвързваща сила за държавите членки", посочи лидерът на левицата, цитирана от БТА.

"Обръщам се с призив към всички български евродепутати - в последния месец видяхме в българските училища анкети, в които децата трябваше да се самоопределят като момиче, момче или нещо друго. Видяхме други документи в детски градини, училища, където не сме майки и бащи, а родител едно и родител две. Призовавам всички колеги, ние сме различни идеологически, но това е моментът, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на България", посочи Нинова пред медиите.

Тя настоя българските депутати в ЕП да гласуват "против", за да защитят Конституцията, българското семейство и българските деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Димитър

преди 5 години

В много от действията си Нинова и БСП са грешали,но в случаят е права.Тази резолюция не трябва да минава.Всички българскки евродепутати трябва да се обединят против джендърските идеологии и т.н.тНе се обединиха по пакета "Мобилност",но сега трябва да го сторят.

53

Бб

преди 5 години

Лошо! Ако това се случи, всички тези дето драскат срещу Нинова значи се определят, като нещо друго от мъж или жена? Не е важно коя партия и кой се изправя в защита на българското! Бъдете единни!

52

къш ма!

преди 5 години

Социалистите стигвали дотам да пущат документи в детските градини за да пропагандират сред децата. Туй социалиста срама няма.

fallback