Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Цветан Цветанов си тръгва с чифт маратонки и пожеланието БСП да му мисли сега, когато няма да има ангажименти в парламента и ще работи изцяло за предстоящите избори.

В последния си работен ден като депутат, преди утре законотворците да гласуват оставката му, той подари букет на Даниела Дариткова, която поема от него поста на шеф на парламентарната група на ГЕРБ и се похвали с подаръка от съпартийците си.

Той сподели, че лидер на партия, която е подкрепила ГЕРБ за евровота, му е казал, че опозицията не знаела какво си е причинила сега, защото досега е имал служебни ангажименти в парламентарна дейност, а сега ръцете му са развързани за предизборната кампания.

Още по темата
"А колегите ми подариха едни маратонки и казаха, че в момента със свободата, която имам, е много по-добре да продължа да бягам в този политически маратон", сподели още той.

Иначе Цветанов отново повтори, че е много важно в ГЕРБ да се единни, за да постигат високите резултати, които целят.

"ГЕРБ за нас е кауза и всеки от нас го осъзнава, има моменти, в които трябва да направиш крачка встрани, ако не бях взел това решение, щеше да означава, че съм се вкопчил в позицията шеф на ПГ и за мен това е фиксация или някакво его, а в политиката няма его, трябва да си отговорен, да си човек, който може да направи и компромиси със себе си, защото ако си искрен и работиш от сърце за каузата ГЕРБ, това са стъпки, които трябва да направиш“, коментира той.

Цветанов обясни, че днес е присъствал на последния си председателски съвет при шефката на НС Цвета Караянчева.

"Бях заедно с Дариткова и тя усети атмосферата, както на емоцията която има в кабинета на Караянчева и видя, че когато се стараем всеки да направи изложението си и в духа на конструктивния подход, се работи както днес", посочи той.
 
Според него в политиката, както и в живота, трябва да се търси консенсусът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase