Скандалът с апартаментите на властта не спира да се разраства. След като стана ясно, че Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са се сдобили с жилища от фирма "Артекс" на по-ниска цена от пазарната, към техните имена бяха добавени и тези на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и члена на ВСС Гергана Мутафова.

Общественото недоволство не стихва въпреки, че Цецка Цачева и Валя Колева бяха освободени от постовете си. Остава най-важния важният въпрос, а именно какви ще бъдет щетите върху правителството след "апартаментгейт"?

Още по темата
Според журналистката Валерия Велева единственият верен ход в ситуацията е минимизиране на скандала, което значи засегнатите лица в скандала да понесат отговорност.

"Засега имаме две оставки. Това е правилният ход. Остават другите двама души, които са засегнати. Единият е Вежди Рашидов, но проблем при него няма. Големият проблем е Цветанов Цветанов - дали ще понесе вина и каква ще бъде тя", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ ако Цветанов се оттегли ще се минимизират щетите, тъй като по този начин той няма да бъде във фокуса на общественото мнение и опозицията. Според нея зам.-председателят на ГЕРБ е направил грешка, която в политиката е непростима и трябва да се наказва.

"Ако Цветанов се оттегли от парламента, е възможно да остане председател на предизборния щаб, което не е малка власт, която остава в ръцете му. За ГЕРБ по-голям проблем е, че той има прекалено много власт върху структурите ѝ и е възможно неговото отстраняване от политиката изцяло да доведе до срив и демотивация в редиците на партията. Въпреки това правилният ход би бил отстраняване", коментира политическият анализатор Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите партия ГЕРБ може без всички членове освен без един и това е премиерът Бойко Борисов. По думите на Киряков доверието на Борисов към Цветанов е изчерпано.

"Само народът може да прощава на Борисов и оттам нататък той да прощава на подчинените си в партията. Ако премиерът усети, че тази ситуация ще навреди лично на него и народът няма да му прости, той няма как да прости на Цветанов", обясни Киряков.

Според него ситуацията е фатална за ГЕРБ и обществото доста отдавна не е реагирало толкова остро на такова събитие. По думите му това е тежка присъда за партията.

Коментари Напиши коментар

159

Значи

преди 2 години

Цветанов е крадец,щото е платил близо 300 000 лева за някакъв си апартамент,а *** е света вода ненапита,щото се е набъкала с имоти,между които същия по обем и стойност апартамент като на Цветанов,само,че за 20 000 лева и леко пригънати няколко милиона долара импексови спестявания!??Май когато искаха да хвърлят камъни по Мария Магдалена,Исус пристъпи и каза,че който се смята за света вода ненапита,да започне пръв и да хвърли камък и тихомълком всички се разбягаха?!Та нещо подобно е и сега!

158

Винету

преди 2 години

ГЕРБ може без която и да е личност. И за разлика от другите си признава грешките и се чисти. Затова хората ги харесват и пак ще гласуват за тях.

157

Анонимен

преди 2 години

провряващите да внимават как и кого проверяват защото освен шепа корумп..ирани политици голям брой хора с добри професии са взели ипотечни кредити за да закупят жилище съвсем законно от фирмата, все пак са гласоподаватели де....говорим за хиляди, не за 5-6 човека