Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП продължава с бойкота на НС и няма да се върне в пленарната зала, за да гласува оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, която си тръгна от поста заради "Апартаментгейт".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов също ще си отиде от ръководните партийни позиции.

Тя обаче призна, че няма вътрешна информация, а прави този извод по информация в медиите.

Според нея обаче няма как сега премиерът Бойко Борисов да реши проблема, защото скандалът с апартаментите е следствие, а не е основата на проблема.

"Проблемът е в модела на управление, който вече 10 години ни налага ГЕРБ, в това, че се приемат лобистки закони", заяви Нинова.

Затова БСП ще брои колко лобистки закони са приети, в чии интереси и за какви пари от кабинета "Борисов 3", като напомни, че подобен списък е правен и за предходното правителство на Борисов и тогава червените изброили 26 приети лобистки закона.

Втората характеристика на модела е политическият рекет, смята соцлидерката.

"Борисов казва, че е създал ГЕРБ да се бори с корупцията. След 10 г. управление корупцията превзе партията му", допълни тя и обяви, че единственият изход са предсрочни избори.

"Дори Цветан Цветанов да си отиде, както явно ще се случи, ще дойде друг", обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase