Снимка: БТА

"Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс", обяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

Той подчерта, че всеки подобен случай носи негативи, което ерозира доверието. Затова по думите му трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Още по темата
"Решението на Цецка Цачева е лично решение, жест. Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка. Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по скоро норма", коментира Дончев.

Той призна, че със своя опит Цецка Цачева е важна за ГЕРБ: "Въпреки ценността, въпреки заслугите, въпреки всичко, с което е допринесла, ситуацията предполага да вземе такова решение", посочи вицепремиерът.

Дончев призна, че случилото се е проблем. Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците, добави той и изрази предположение, че всичко е законно.

Томислав Дончев обаче не пожела да коментира какво ще е евентуалното поведение на Цветан Цветанов и подчерта, че пред управляващите стоят много проблеми и предизвикателства за решаване.

"Цветан Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, на изборния процес", каза той.

Томислав Дончев декларира, че не е придобивал апартамент в луксозна сграда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase