fallback

Общ преглед
Миграционният натиск към страната е далеч по-нисък в сравнение с нивата от 2014 и 2015 г. , но в края на миналата година са засечени повече опити на нелегално преминаващи през границата ни с Гърция, отчете МВР шефът Младен Маринов.
Oще по темата
Според него явно оградата на браздата с Турция дава резултат.

"Не така обаче стои въпросът със ситуацията в Гърция. Там е доста по-сложна, с доста повече мигранти. По нашата граница с Гърция няма как да бъде изградено възпрепятстващо съоръжение и това налага технически средства за наблюдение, за да можем да гарантираме сигурността. Там отчитаме повече опити за нелегално преминаване", коментира той.

Маринов отчете, че заплахата ясно е по сухоземната ни граница, защото по вода е спокойно.

Министърът потвърди, че площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за евентуална мигрантска криза, но призова да не се създава паника.

"България е важна граница на ЕС и ЕК отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива кризисни центрове. Става въпрос за кризисни центрове и готовност за взаимодействие при кризи с миграционен натиск. Това, че ние сме овладели натиска по българо-турска граница и по зелената граница с Гърция, не означава, че в световен мащаб тази заплаха е отпаднала", настоя той.
 
Маринов обясни още, че една от основните теми, които се обсъждат на Съвета по вътрешни работи и правосъдие е разселването на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Лорчето

преди 5 години

Аз пък нямам свобода ,една стара ромка ми я взе...!моля помогнете...!

13

Анонимен

преди 5 години

"България е важна граница на ЕС и ЕК отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива кризисни центрове.......'' Миграционният натиск не е от Турция,той е от ЕС и това са вече пристигнали имигранти в Европа.Европа ги извика и прие,след което ще ги изпрати в Българиа,и никой не може да го спре този процес защото става дума за 160 млн. евро които са за тази цел.За да се спре този процес,политиците ни трябва да се откажат от 160 млн. евро,а това няма да стане.

12

Анонимен

преди 5 години

И преди нямаше мигранти и птиче не можеше да префръкне през ,,оградата ,,ама само в Германия има 68 000 х ,,бежанци ,,регистрирани първо в България . Забравихте ли ? А в другите страни ,само Бог знае колко са регистрирани у нас ?

fallback