Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

522

Гатьо

преди 3 години

Туй РоскУ къде се обажда от коневръза?

521

bash_majstora

преди 3 години

мекотелото нещо пак мъца, ти си едно ужасно президентско недоразумение което ще си направи само услуга ако млъкне и изчезне завинаги

520

Щирлиц

преди 3 години

Защо му слагате минуси на 548?Човекът е прав,ама кой да мисли....