Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов възрази срещу обвиненията на червената лидерка Корнелия Нинова, че има нова "тройна коалиция" между ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС заради закона за вероизповеданията, и остро разкритикува отсъствието на социалистите от парламента.

Още по темата
По-рано Нинова настоя, че решението за разсрочването на задълженията на Главното мюфтийството, а не тяхното опрощаване, е същото като старото, но в по-завоалирана форма. Тя нападна управляващите и че има сделка между ГЕРБ, "Обединени патриоти и ДПС", за да се спаси правителството.

"Ако депутатите на Корнелия Нинова бяха в парламента, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. Доколкото си спомням Нинова беше съвносител с Цветанов и Карадайъ на закона, който обслужва интересите на ДПС. Този извънпарламентарен опозиционен шум цели да създаде усещането, че тя се бори за някаква правда, но мястото й да се бори е тук в пленарната зала", отвърна й задочно Искрен Веселинов.

По думите му след серия от срещи от "Обединени патриоти" са успели да убедят колегите си от ГЕРБ, че опростяването на задълженията на вероизповеданията е грешка. Затова и според Веселинов няма някакво задкулисие в случая.

Искрен Веселинов бе категоричен и че патриотите не влизат с разговори с ДПС и настоя, че присъствието им във властта е именно с цел да държат движението извън управлението.

"Така че такива упреци от Нинова, чиято партия три пъти управлява с ДПС и доколкото разбираме пак се кани да го прави, са леко наивни", заключи депутатът от "Обединени патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase