fallback

"Воля" последваха примера на БСП и напуснаха парламента. Сега според червената шефка Корнелия Нинова новата управляваща коалиция на страната от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС. Има ли основание за притеснение от парламентарна криза?

"Нинова търси поредното оправдание за липсата на партията ѝ в Народното събрание. В болшинството гласувани законопроекти много рядко се вижда подкрепа от депутатите от ДПС", заяви депутатът от НФСБ Борис Ячев.

Той посочи, че последните седмици парламентът е спокоен. Няма популистки изказвания.
Oще по темата


"Свърши се доста оперативна работа. Няма резон в обвинението на Нинова, че новата управляваща коалиция е ГЕРБ, ОП и ДПС. Коалиционното споразумение между "Патриотите" не задължава партията да се явява заедно на евроизборите или местните избори. От НФСБ ще се явим самостоятелно на изборите", подчерта депутатът от НФСБ Борис Ячев.

"Не виждам индикации за парламентарна криза, въпреки напускането на "Воля". Всички точки от деня бяха разгледани. Кворум ще има. Не се притесняваме. В следващата седмица ще има разговори с парламентарната група на "Воля". Ще установим кое ги е накарало да напуснат. Нашата парламентарна комисия прие въвеждането на часове по антикорупция във всички степени на образованието. Започнаха да се въвеждат експериментално часове по антикорупционно мислене за 7, 8, 9 клас. Децата подхождат с интерес. Корупцията може да бъде преборена с начина на мислене", категоричен бе народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът коментира и опроващането на дълговете на Главното мюфтийство. Според Ячев трябва да се търсят други механизми за погасяването на дълговете им.

"Може да се постигне отсрочка. Има законови методи за преговаряне с Мюфтийството. Отсрочката може да е от 5 до 10 години. Това е абсолютно нормално и честно", посочи Ячев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Никола

преди 5 години

Напускаме....... да ама не!!!!!!!

14

Крумов

преди 5 години

Виж това за чистачката е добра идея. Сигурен че ще свърши повече работа в полза на народа отколкото тия 240 плужека.

13

Анонимен

преди 5 години

Тези от Воля пък защо си тръгнаха?

fallback