Архив: Булфото

Няма нищо страшно в предсрочните парламентарни избори, дори е добре да се правят по-често, докато не дойдат наистина хора, които умеят да управляват добре. Това коментира във Варна говорителят на парламентарната група на партията Елена Йончева.

Тя обясни, че номинациите на структурите на БСП в страната за евроизборите вече са над 80. По думите на Йончева окончателното подреждане на листата ще стане ясно в началото на април.

За да бъдат премахнати възможностите за фалшификации на избори, е необходимо да има публичен регистър на избирателя, посочи Йончева, цитирана от БТА.

Според нея такава стъпка би била от полза за всички партии, но управляващото мнозинство в момента е против, тъй като ще изгуби шанса си да манипулира резултатите.

По думите й в системата на ГРАО има над 2 милиона българи, които живеят в чужбина, но все още се водят на адрес в родината си и с техните имена може да се спекулира.

В България тече процес на пълзящ авторитаризъм, каза още Йончева. По думите й българите вече нямат критично отношение, тъй като не разполагат с истинска информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase