Снимка: архив "Булфото"
fallback

Да се спират социалните плащания на тези, които взимат помощи, а демонстрират охолен живот, които са трайно безработни и не подобряват квалификацията си. Това предлагат "Обединени патриоти" с поправки в Закона за социално подпомагане.

Oще по темата

Промените са част от мерките за реализирането на концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за реална интеграция на ромските общности. С тях патриотите ще се борят срещу хората, които "работят социално слаби и безработни".

"Имаме огромна маса хора, които получават пари през Закона за социалното подпомагане. Те се отучват от труд и очакват държавата да издържа тях и тяхното потомство. С този закон предлагаме най-после държавата да въведе някакви изисквания към хората, които получават социални плащания", обясни Искрен Веселинов.

С поправките се предвижда трайно безработните, които получават помощи, да бъдат ежегодно оценявани, да им бъдат поставяни задачи в посока социализация, повишаване на квалификация и грамотност. Неизпълнението на тези задачи ще бъде основание за намаляване на помощите. Ежегодната оценка ще се прави от Агенцията за социално подпомагане и тя ще стъпва на критерии, които ще се утвърдят от министерството.

С промените се предвиждат и санкции за тези, които получават помощи, а демонстрират висок стандарт на живот. Затова се посочва конкретно и какво е недобросъвестно получени средства. Когато има такова нарушение, получателят ще трябва да върне помощите и те ще бъдат спирани.

"Всички знаем за сериозните цигански сватби с по 200, 300, 500 човека, които не съответстват на това, че човекът, който ги вдига, всъщност получава помощи", даде пример Александър Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

1

преди 5 години

не драги ми питриоти,не всички могат да работят като вас за джоба,то не бяха паспорти,то не бяха продажби на земи за 7лв.квадрата,на наши хора,то не бе чудо.

44

Анонимен

преди 5 години

И аз ще гласувам за ВМРО! От 30г. чакам да им спрат шалтера на тия гали от остров ман!

43

икономист

преди 5 години

В резултат на което, се създава изкуствена ситуация на противопоставяне на отделни социални групи от обществото, което е абсолютно ненужно. Ние живеем в свят на изобилие, в който всеки ден се изхвърлят огромни количества стоки, и въпреки това има хора, които гладуват, и дори им се отказват социални помощи. Хората продължаваме да работим все повече, въпреки че продуктите нужни за нашата издръжка се произвеждат в излишък. Реално, ние всички работим, за да осигурим богатството на една шепа хора!

fallback