Снимка: Булфото
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова, макар и извън парламента, успя да ядоса депутатите от ДПС.

Oще по темата
Тя ги обвини, че са сключили сделка с ГЕРБ, за да прокарат опрощаването на дълговете на Главното мюфтийство. В замяна на това те щели да подкрепят мнозинството и да отхвърлят ветото на президента Румен Радев върху промените в Изборния кодекс.

Промените в Закона за вероизповеданията ще бъдат обсъдени в петък от парламента. Техни вносителите са шефът на депутати от ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Дълговете на Главното мюфтийство, които вероятно ще бъдат опростени с поправките в закона, са над 10 милиона лева, а на православната църква няколко хиляди лева.

В отговор на обвиненията на Нинова, Йордан Цонев от ДПС отсече, че решението да се финансират вероизповеданията в България е взето на два последователни КСНС през 2017 г. при президента Румен Радев на базата на доклади на специалните служби, че Главното мюфтийско се финансира от чужда страна и това застрашава националната ни сигурност.

"Целта на финансирането на българската страна е да се прекъснат всякакви зависимости, за какви сделки говорим?!", скочи Цонев.

Според него явно от БСП се грижат за партийни си интерес, а не за националния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 5 години

Тоя очилатия, ако някога по погрешка каже нещо вярно, вече ще му викат Данчо Истината. Иначе си е Данчо Ментата.

90

Анонимен

преди 5 години

Дълговете на Главното мюфтийство да ги покрият Данчо Ментата,дръндарския хидроинженер и Пеевски.Доста се накрадоха и от християни и от мюсюлмани.

89

Мнение

преди 5 години

Според мен най големият изроден елемент на Прехода е партия ДПС. Ако бях министър председател или президент щях да инициирам забрана за съществуването на подробна партия. Нашите турски сънародници са добре дошли с възгледите си и старанието си за по добра България във всяка една партия. СДС, ГЕРБ, БСП и където пожелаят,но не и капсули на далавери и алъш вериши за сметка на нацията. В Германия турците са навсякъде, но никога няма да имат партия.

fallback