Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутатите от БСП ще продължават да си взимат по 1/3 от заплатите неясно докога, както не е ясно и докога ще бойкотират работата на парламента.

Въпреки заявките на управляващите, че спешно ще променят правилника за работата на Народното събрание и ще орежат плащанията на законотворците, които не ходят на работа, шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ поиска днес отлагане на обсъждане на поправките.

Oще по темата
Промените в правилника бяха заложени като точка от дневния ред на парламента, която трябваше да се обсъди днес.

Кирилов обаче обясни, че правната комисия не била готова с доклада, който трябва да се раздаде на депутатите и не се знае кога ще го изготви.

Така че приемането на промените в правилника остават за друго заседание.

Вчера комисията прие предложението на НФСБ народните представители да остават без заплата, ако отсъстват 3 поредни или общо 5 пленарни заседания в месеца.

Единодушно беше отхвърлено и предложението на ГЕРБ при констатирано неоправдано отсъствие от проверка на кворума чрез поименно изчитане на народните представители да се прави удръжка в размер на 750 лв. от заплатата на депутата.

Предложението на БСП депутатските заплати да бъдат замразени на 2967 лв. също беше отхвърлено единодушно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

русофил

преди 5 години

То па едни заплати взимат кво е хиляда лева

31

Комунистите ограбиха

преди 5 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

30

Ха-ха

преди 5 години

Не ги мислите. Всичко си вземат

fallback