fallback

На фона на решението на БСП да напусне парламента, управляващите готвят драконовски санкции срещу отсъствията от пленарната зала. Без заплата за депутати, които отсъстват от три поредни заседания или повече от пет за един месец - тази санкция в правилника вероятно ще приемат управляващите утре.

Oще по темата
Народният представител от БСП Филип Попов беше категоричен, че промените в правилника на парламента са опит да се измести вниманието от реалния дебат. "Няма да ни уплашат с тези санкции и не е това начинът да се върнем в парламента", отсече той.

В студиото на "Денят ON AIR" депутатът заяви, че социалистите ще продължават да не влизат в пленарна зала, поне до ново решение на Националния съвет на партията.

"Тук говорим за нещо много по-голямо от Изборния кодекс според мен. Тук говорим за начина на управление на България, защото не е само проблемът в ИК, а с натрупване и предишни закони, приети от това Народно събрание. Той е чашата, която действително преля и която застрашава демокрацията, свободата, плурализма, правовата държава и върховенството на закона", допълни още Филип Попов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му БСП искат да се дистанцират от това, което се случва в парламента и че сега се вижда реалната коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Воля", а "Обедини патриоти" били просто резерва.

Попов беше категоричен, че електоратът на социалистите подкрепя решението им да не влизат в пленарна зала и това не се променя с призива на президента Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До Филип Попов

преди 5 години

ДРУГАРЮ ПОПОФФФ, ще Ви черпя една голяма ракия за това изказване, да не влизате в парламента! Я, колко хубаво можело да се работи без вас!!!!!

37

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ непрекъснато натрапват: фондове, фондове, фондове. Спират фондовете. Въпросът е : Защо въобще държавата ни разчита на фондове? На социални помощи ли сме? Това ли е стабилност и икономически растеж?

36

адвокат

преди 5 години

И правилно,защо да се връщате в парламента,защо да се връщате на работа,като стана ясно и за децата,че НЕ ВИ СЕ РАБОТИ,а искате да папкате от държавната ясла ей така, за стогодишната и кусур безславна слава?!Стига толкова сме ви хрантутили - хванете се най-после и вие на работа,а не само да...милионерствате!И хич не се правете на " ощи пани моми"- и да се жалвате няма кой да ви съжали!Именно вие застрашавате демокра цията, свободата, плурализма, правовата държава и върховенството на закона "

fallback