Архив: Булфото
fallback

Спешно променят Закона срещу изпирането на пари, след като адвокати се вдигнаха на протест заради новите разпоредби в него.

След среща в парламента по инициатива на ГЕРБ председателят на ДАНС Димитър Георгиев обясни, че работна група ще изготви поправки, с който законът да стане по-гъвкав.

Oще по темата

Преди дни адвокатите излязоха на протест, защото текстове от закона потъпкват адвокатската тайна.

Той ги задължава да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техни клиенти и да обучават служителите си да разпознават прането на пари.

Юристите твърдят, че новите мерки нарушават Конституцията, тъй като застрашават адвокатската тайна.

Те настояват адвокатите да се изключат от списъка на лицата, които са длъжни да докладват информация, и правната консултация да отпадне от обхвата на закона.

Адвокатите заплашиха, че демонстрациите им няма да приключат и обвиняват Висшия адвокатски съвет в пасивност и съглашателство с властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

ПЕРАЛНЯ Б.У.Л.Г.А.Р. НАЙ-ДОБРАТА ПЕРАЛНЯ

22

Анонимен

преди 5 години

ПералняБулгарнай-добрата марка за изпиране.Технически характеристики:Работи само с комунистически консумативиВърти само на лявоИзпира до неузнаваемост

21

ivan

преди 5 години

Текстът на проекта е орязан и цензуриран.Видно е че ВАдвС гледа интересите на брокерите на имоти,счетоводителите,нотариусите и др., но не и на Адвокатите.След години на надежда за рефорна ............а бе просто казано, да те е срам да си Адвокат. Делегатите да искат оставката на целия ВАдвС. Ооостааавка....Ооостааавка...

fallback