Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Депутатите от правната комисия в парламента отложиха поправките в Изборния кодекс, които трябваше да върнат 7-процентния праг на преференциите. ГЕРБ смениха позицията си след общественото недоволство. Управляващите в парламента все по-трудно събират необходимите 125 регистрирани депутати за започване на работа. ДПС не се регистрираха вчера, а БСП са категорични, че няма да влязат в пленарната зала, докато не се отменят промените в Изборния кодекс.

Според журналиста Петър Волгин, когато се случи нещо такова, хората се отвращават от парламента. По думите му, след като само за няколко дни депутатите от ГЕРБ са били на две различни позиции относно преференциите, няма как избирателите да имат доверие на представителите си в Народното събрание.

"Българският парламентаризъм е паднал до изключително ниско ниво, след като хората там нямат собствена воля, мисъл и иде", коментира Петър Волгин в студиото на "България сутрин".

"Как този парламент при това поведение да има по-висок рейтинг? Той не е 8% заради законите, които приема, а заради нещата, които се говорят от трибуната. Тя се употребява като трибуна на уличен митинг - езикът е недопустим, аргументите са безумни", допълни журналистът Юлий Москов пред Bulgaria ON AIR.

Според Волгин излизането на опозицията от парламента не е нищо ново. По думите му този подход се използва от всички парламентарни групи и основният проблем не е дали ще влязат в залата или не, а дали ще има политически сили, които да бъдат алтернатива на управляващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

На сърдита мома все ще и празна....

19

Анонимен

преди 5 години

за какъв парламент говорим след като пекинската патица му е председател

18

баба мара

преди 5 години

че къде по света видяхте парламентаризъм нали гледаме по тв как се налагат подругите парламенти

fallback