Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като в събота за пореден път се проведе Луковмарш в София, посрещнат както винаги с негативна реакция от обществото и от чуждите дипломати, от ДПС поискаха най-накрая и парламентът да излезе официално с позиция.

От движението осъждат проявата като фашистка и всяка година призовават властите да спрат факелното шествие.

Оказа се обаче, че това няма как да се случи, защото съдът е отменил забраната на Столичната община. Така че единственото, което остава, е да има засилено полицейско присъствие по време на факелното шествие на участниците в Луковмарш.

Oще по темата
Джейхан Ибрямов коментира, че според Наказателния кодекс са забранени подобен род деяния и дори е предвидено наказание от затвор до 3 години и парична глоба.

"Партиите в парламента, които не осъждат ксенофобията и антисемитизма като Луковмарш, са политически сурогати", скочи той.

Ибрямов посочи, че ДПС е направила тест на партиите в Народното събрание, като е поискала осъждането на Луковмарш. Според него уроците от историята трябва да се помнят особено в страна като България, защото страната ни се слави със спасението на евреите.

"Не трябва да се допускат нито леви, нито десни фашисти да си играят със страховете на хората. В момента в книжарниците в София безпроблемно се разпространява фашистка литература – книгата "Моята борба" на Хитлер", коментира Ибрямов.

"Бяхме свидетели на редица фашистки прояви по време на това управление – поругаване на синагогата, на еврейски и мюсюлмански гробища и много други. Партиите в това Народно събрание, които не искат да осъдят ксенофобията и антисемитизма, са политически сурогати. Основният диалог на Луковмарш е ВМРО. Обръщам се към ГЕРБ – докога те ще продължават да прикриват деянията на своите политически партньори и да не ги определят като ксенофобски? Това е антихуманен режим, а не тържество на правото. Всички тези политически партии, които прикриват тези деяния, са антиевропейски и антинатовски", заяви Ибрямов и поиска позиция на парламента по темата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 5 години

До somebodyСоме, размърдай си бодито до някоя голяма библиотека. Но тъй, като не си влизал никога в библиотека, ще те улесня - влез в Уикито или по други места в Нета, задай ключова дума "Луков"!Фашага и спекулант е, грешник отвсякъде! щом даже немците са съобщили в София, че са намерили огромни суми в негови сметки в Холандия, щом цалят е гледал да се отърве от него, какво се правите на щипани госпоици!

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 35Само 100%-от и.ди.от може да вярва на измислицата за епичния луково-овчарски бой със сърбите. Ти не си служил в армията, мека творба на гастро-интестиналния канал! Хал-хабер си нямаш от артилерийска стрелба! Намери някой чичко да ти разкаже за мерачи, пълначи, коректировчици, за ъгли на възвишение, азимути и т.н. Смях ме напушва, когото си представя как Лукчо мята охранения си дирник между 4 оръдия, а овчерите юнашки мъкнат снаряди!Имам лична сметка с легионерите!

40

somebody

преди 5 години

Търся доказателства, че генерал Луков е фашист! Помогнете , защото никъде не намирам нещо в подкрепа на обвиненията срещу него.

fallback