Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев днес директно обвини управляващите, че ще се готвят да манипулират вота, а червената шефка Корнелия Нинова след него също скочи срещу ГЕРБ, че иска фалшифициране на изборните резултати. 

Повод за това й даде решението на правната комисия след местния вот през есента, избори да се провеждат вече само с машинно гласуване, като предложението за това дойде от ДПС.

Oще по темата
"Леви, десни, центристи имаме кауза за обединение и тя е да спрем диктатурата на режима "Борисов" днес и всяка диктатура на която и да е партия утре“, скочи Нинова по време на дебата за промените в Изборния кодекс.

Тя припомни, че през 2014 г. беше въведено машинното гласуване в Изборния кодекс.

"Вместо това да се случи, днес сме свидетели на опит това модерно и съвременно постижение на българското изборно законодателство да бъде редуцирано и отменено", обвини соцлидерката.

Според нея е явно, че машинното гласуване е гаранция за честен вот, а мнозинството не искало такъв.

"Намалиха кворума в комисиите, за да може управляващата коалиция да си взима сама решенията. Няма да има машинно гласуване, за да купят и променят вота. Няма да имате и преференции“, допълни Нинова.

Тома Биков от ГЕРБ й отговори, че изказванията й, че изборите ще бъдат фалшифицирани, граничат с атака срещу демократичния ред.

Според него е притеснително внушението, че изборите ще бъдат фалшифицирани.

"В тази зала трябва да бъдем много отговорни към изборния процес. Когато доверието в изборите бива нарушавано, тогава демокрацията изчезва, изборите са нелегитимни и обществото изпада в хаос. Всички тези български граждани, за които говорите, започват да живеят зле“, заяви още Биков.

Той пък обвини левицата, че прави кампанията си преди изборите върху тезата, че те ще бъдат фалшифицирани, защото знаели, че ще загубят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

Анонимен

преди 5 години

Радеф като мисли че са фалшифицирали изборите защо не си направи отвод и да освободи поста.

147

спомени и размисли

преди 5 години

Спомням си последния път социалистката Мая Манолова - Костинбродска като фалшифицира изборите.

146

Анонимен

преди 5 години

А не може ли управляващите досега повече да нямат право да се кандидатират,така се получава обсебване на власта,получава се нещо като монархия едни и същи хора доживот,даже почват сами да се избират с фалшифициране на резултати,защото след толкова години са се оплели като свински черва във власта!

fallback