Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кой на кого дължи политическата си кариера и на кого е партия "Атака". Тези въпроси засилиха напрежението между лидера на "Атака" Волен Сидеров и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Повод за това станаха думи на Симеонов, който миналата седмица нарече вестник "Атака" "парцал". Днес във вестника пък на първа страница отговарят, че заради "Атака" Валери Симеонов е станал депутат и вицепремиер.

Според Валентин Касабов от НФСБ твърдението, че Валери Симеонов дължи политическата си кариера на Волен Сидеров е абсурдно.

"Все едно кравата да суче от телето, няма как да стане. Да ви припомня началото - през 2004 г. дойде Волен Сидеров в СКАТ и на първата година ще прави партия. Могат ли да направят партия без знанието на собственкиа, без парите на собственика, без помощта на телевизия СКАТ?", запита Касабов.

"Парите бяха на Валери Симеонов и СКАТ. Така че "Атака" е отрочето на СКАТ и Валери Симеонов", заключи депутатът от НФСБ.

Николай Александров от "Атака" пък настоя, че не това е начинът на говорене и настоя, че Валери Симеонов преди всичко трябва да излезе и да каже какви принципи защитава. По думите му има идеи и програма, които трябва да се изпълняват, вместо да се търсят конфронтации.

"Вместо да коментират и обиждат, да си отворят стратегическия документ и всеки да се припознае къде може да действа. Всяка партия си гледа собствения гьол и да прави каквото има възможност", настоя Александров.

Валери Симеонов пък коментира, че се води една продължителна и последователна политика на непрекъснати нападки срещу коалиционните партньори и това е поредният епизод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase