Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ГЕРБ не закъсня с отговора си на нападките на червената шефка Корнелия Нинова, която обвини управляващите, че целят да узаконят фалшификациите на вота.

Oще по темата
"Опозицията търси провокации, а не честни избори, защото ако искаме такива, би следвало да делегираме доверие на сегашната ЦИК", скочи Данаил Кирилов в отговор на левицата.

Социалистите поискаха по-рано да бъдат изтеглени внесените от ГЕРБ поправки в Изборния кодекс и да бъда назначена нова ЦИК, защото мандатът на настоящата изтича.

"Предполагаме, даже имаме дълбокото убеждение, че тези изявления на лидерката на БСП целят да подрият Изборния процес чрез една нова, неподготвена, нестикована, некомпактно и организационно стъпила в правомощията си нова ЦИК.

Според него от БСП не искат предстоящият вот за евродепутати и за кметове и общински съветници да бъдат прозрачни и честни.

"Ако искаме честни избори, би следвало да делегираме доверие на сегашната ЦИК, която е провела множество избори. Такива и които ние не сме печелили. Да разчитаме на обстоятелството, че тази комисия има опит. Да, ние имаме много резерви по отношение на ЦИК", каза още Кирилов и посочи, че ГЕРБ също биха искали да се ползват от новото положение и да увеличат квотата си в ЦИК, защото са управляващи.

"Заради политическата целесъобразност и заради честността не сме поставяли този въпрос", допълни Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ognyanz

преди 5 години

До изнервен: А ако е избрана по времето на Орешарски (а освен това и изтича мандата) защо гербаджиите не искат да я сменят? Много добре ги устройва, това е причината.А промяната в изборния кодекс решенията в комисията да се вземат с просто мнозинство - това какво е? Не е ли начин да се налагат решения във вреда на тези, които нямат мнозинство? А това се нарича средство за манипулация.

14

Анонимен

преди 5 години

Точно тази Комисия опорочи референдума за мажоритарни избори и за машинно гласуване! А сега ще бъде и нелегитимна да провежда избори! Къде ги стяга чепикът герберите? Нали винаги печелят? Или има нещо гнило?

13

изнервен

преди 5 години

До аз. Стига си писал глу.пости бе, червен ***. Тази ЦИК е избрана по времето на Орешарски и с шеф протеже на Мая Манолова. Отсега си търсите оправдания за загубените избори.

fallback