fallback

Трусовете в новата коалиция на Веселин Марешки продължават. Часове след като сформираха ново обединение, неформалният лидер на една от партиите в него - Касим Дал, изключи председателя Орхан Исмаилов. Причината – партията нямала място при формация, която е част от семейството на националистите на Марин льо Пен.

Орхан Исмаилов оспорва отстраняването си от Народната партия "Свобода и достойнство" и дори планира днес да се срещне с парламентарната група на "Воля".

Атака към Исмаилов дойде и от страна на ВМРО и Красимир Каракачанов, заради ромските размирици в Асеновград от лятото на 2017 г.
Oще по темата


Каракачанов и ВМРО твърдят, че член на НПСД - Айрин Мурад, е подбуждал размириците в ромските квартали в Пловдив и Асеновград. Дори стигна и по-далеч - че този човек е насаждал радикален ислям.

"За пореден път ВМРО използва такива моменти, за да създава етническо напрежение, за да затвърди собствения си електорат", посочи Исмаилов.

Той настоя, че познава Айрин Мурад и е готов да съдейства на органите на реда.

Той каза не само, че не е организирал бунт, ами и помагал на органите на реда да си свършат работата. Мурат е религиозен, но не знам за радикалност. У нас няма почва за радикален ислям. Може и да има някъде, но ДАНС и Прокуратурата трябва да следят за такива неща", посочи Орхан Исмаилов в "България сутрин".

Той отбеляза, че от 2 години е председател на НПСД.

"Мисля, че опознах членовете на партията, но не в детайли. Аз съм законният председател на НПСД", категоричен бе гостът.

"ВМРО целят да извличат политически дивиденти, като сеят напрежение в гетата. Това е популистко действие. Проблемът с гетата е бомба със закъснител. 30 години нищо не се прави по този въпрос. Партиите ги използват за разменна монета", подчерта още Исмаилов.

"Полицията разкрива разпространители на наркотици, след което идва масов протест, организиран от общински съветник от НПСД. Тази партия е в коалиция с родолюбците на Веселин Марешки. Това е партия, която изповядва радикалния ислям. Тази случка показа кой се храни политически от гетата – това са партии за "права, достойнство и свободи". Гетата не спазват законите на държавата", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Милен Михов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

С такива действия Каракачанов тласка шведите да гласуват за ДПС.

8

Мда

преди 5 години

Нашенските ислямисти и *****ли трябва да са много доволни от ВМРО,НФСБ и Атака!При такива "патриоти" и "националисти" нищо не ги заплашва,могат да бъдат напълно спокойни за бъдещето си-МЕРКИ СРЕЩУ ТЯХ НЯМА ДА БЪДАТ ВЗЕТИ....

7

Анонимен

преди 5 години

Днес е ден за почит на жертвите на комунистическия терор. Вие обаче ни занимавате с някакви ***.

fallback