Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Oще по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

302

Антоанета

преди 5 години

До SkkСега курса е закован, , но като се приеме еврото, се говори усилено, че 1 евро ще е 4-6 лева. И така ще е! Това означава милиардите лева спестявания в банката да бъдат ограбени.

301

Клетвата народна

преди 5 години

Всички българи ви споменават. На лягане и на ставане. Всички крадци и шайките лешояди около вас - консултанти, строители и пр. Възмездието ви застига.

300

Горянина

преди 5 години

Да. Наема ще му остане същия. Пак на аванта ще живурка Гуреливия.

fallback