Общ преглед

Ако победим ГЕРБ на тези избори, имаме възможност не само да изпратим в Европейския парламент хора, които ще защитават българските интереси, но можем да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред делегатите на Конгреса на партията по подготовката за евроизборите.

Тя посочи, че според анализаторите в момента БСП и ГЕРБ са с изравнени позиции.

Ако изборите са честни, аз вярвам, че ще ги спечелим, заяви Нинова. Срам е отказът от машинното гласуване, но те го правят, за да фалшифицират, коментира тя.

Сигурно много хора се колебаят кого да изберат, каза Корнелия Нинова и се опита да отговори защо избирателите да подкрепят БСП. Защото не просто ви обещаваме празни думи, а с действия защитаваме българската конституция, християнските ценности, семейството и децата, заяви лидерът на БСП.

Още по темата

Като друг аргумент тя посочи, че БСП е започнала промяната от себе си и е въвела мандатност за депутатите, като с това е показала, че властта не е до живот.

Ако изберете кандидатите на БСП за Европарламент, това ще бъдат хора, които ще защитават категорично следното - равнопоставеност на държавите членки без двойни стандарти, приемане на България в Шенген, нови собствени ядрени мощности и газопреносна мрежа, отмяна на санкциите срещу Русия, ускорено създаване на европейска прокуратура, интеграция на Западните Балкани, каза Нинова.

Нашите хора ще се противопоставят категорично на Истанбулска конвенция и третия пол, на джендър идеологията в училище, пакета "Макрон", двойните стандарти при храните, добави тя.

Лидерът на БСП коментира, че корабът на управлението потъва и първи го напускат патриотите. Премиерът Борисов не може да овладее ситуацията, да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата, посочи тя. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в ключови моменти, отбеляза Нинова, цитирана от БТА.

Правителството мисли само за собственото си оцеляване, смята лидерът на БСП. Тя посочи, че на националната среща на ГЕРБ преди седмица не е имало идеи за развитието на България и платформа за бъдещето на Европа. Единствената им тревога беше падащият им рейтинг и изравняването им с БСП, добави Нинова. "Докато те си правят дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, годишно изгасват лампите на един средно голям град като Разград, защото се топим като народ", посочи тя.

Алтернатива винаги има, въпросът е къде я търсим, коментира лидерът на БСП. "Визия за България" е нашата, добави тя. Нинова коментира, че тя не е партиен, а стратегически национален план, предложение към българския народ за нов обществен договор.

В края на речта си Нинова благодари на съпартийците си за енергията и работата и на колегите си в Парламентарната група. "Вие сте невероятни бойци", обърна се тя към депутатите от левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар