Снимка: Reuters
fallback

Решението на парламента за придобиване на F-16V Block 70, което виждаме като прелюдия към F-35, има значимостта на решенията за присъединяване към НАТО или към антитерористичната коалиция след 9/11. Това се чете в Декларация на Атлантическия клуб в България, получена в БТА.

Oще по темата
Решението има ключова роля не само за националната, а и за регионалната сигурност. Отваря възможности - в най-високи технологични орбити - на българската военна промишленост и авио-космическа наука с водещи партньори от САЩ и страните от НАТО, се посочва в декларацията.

Днес България влиза в ексклузивния световен клуб на операторите на F-16. Поредна тежка битка с проруската пропаганда у нас е спечелена в името на националната сигурност, отчитат от организацията.

„Обективността изисква да поздравим правителството и парламентарното мнозинство, приели решението, което прави България независима, Западна и глобалн.

Очакваме бързото формиране на квалифициран преговорен екип и незабавно начало на преговорите, с цел придобиване, при оптимални условия, на доказано най-добрия многоцелеви изтребител“, се казва още в декларацията от Управителния съвет на Атлантическия клуб в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

386

Американофил

преди 5 години

Ф-16 блок 70 е най-доброто, което можем да вземем, не се връзвайте на пропаганда. Страхотен самолет, чисто нов, с най-новите разработки! Честито на нашите пилоти! Нека добрите отношения между САЩ и България продължават все така! Да не забравяме, че след ПСВ благодарение на президента Удроу Уилсън сега имаме държава! God bless America!

385

Скептик

преди 5 години

До Уинстън ПърделПърделе, без да защитавам Сталин и Русия искам да ти кажа, че в момента тя е водещият износител на зърно в Света. Относно ядрените отпадъци, поне те ги държат далеч, за разлика от някой които обстрелваха Сърбия със снаряди с обеднен Уран.

384

Уинстън Чърчил

преди 5 години

Мислех, че ще умра от старост. Но когато Русия, която снабдяваше цяла Европа със зърно, започна да го внася, разбрах, че ще умра от смях. Сталин завзе аграрната страна и я превърна в суровинен придатък и ядрено сметище.След няколко поколения те ще деградират и няма да могат сами да извличат полезни изкопаеми. Хората ще измират, а диктаторите и техните слуги ще живеят, купувайки от нас луксозни предмети и продавайки концесии на съседните страни; за руските водачи това е най-печеливШия бизнес

fallback