Снимка: Dnes.bg
fallback

За съкращенията в администрацията напомни премиерът Бойко Борисов на министрите си в началото на първото редовно заседание на кабинета за 2019-а.

Планът беше това да стане за две години от 2017 г. насам. В началото на декември миналата година вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че е изпратил писма на колегите си и очаква предложенията им до 20 декември. Дали е получил "амбициозни" отговори, каквито очакваше, обаче не стана ясно.

"Това, което вицепремиерът Томислав Дончев ви е казал, привеждайте в необходимия вид", нареди Борисов на министрите.

Той обяви и че на съвещанието със службите, което обичайно е преди това на Министерския съвет, са били отчетени рекордни приходи и посочи приоритетите – образование, здравеопазване, технологии и иновации.

С първите си думи премиерът честити Коледа и Нова година и пожела успешна година на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Питащ

преди 5 години

Добре! Има логика пенсионерите да освобождават работните си места за младите! Но каква е тази избирателност-държавните служители-ДА, а по трудови провоотношения-НЕ! Та нали и едните и другите заемат работни места и черпят за заплати държавни пари! Каква е разликата? Дали защото ДИРЕКТОРИТЕ, ЗАМ.ДИРЕКТОРИТЕ и по-високите длъжности с високите заплати, трябва да си остават защото са по трудови правоотношения! Игри! Игри!

36

сминдух енд чесън

преди 5 години

Ако приходите са рекордни защо плашите хората,и без това партиините деятели освен да ходят на "работа",друго не могат.

35

Курнелия е абсурд

преди 5 години

*** очевидно играе в един отбор с Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно е, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече два пъти поред на избори.

fallback