Снимка: архив, БулФото

Конституционният съд показа, че нищо човешко не му е чуждо, съдът обслужи политически интереси. Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев по повод решението на съда за Истанбулската конвенция.

Тъжно и срамно е, че политиците нямаха кураж да водят политика в интерес на жените, каза Станишев, но допълни, че този въпрос на този етап за България е приключил.

Истинската причина за решението на КС е, че ако бяха подкрепили друга теза, правителството падаше, допълни той пред "Дарик радио".

Трябва да признаем наши грешки и провали, особено онези, които направихме в началото на това столетие, подчерта Станишев.

Създадоха се нови неравенства, не се контролира глобализацията и много от рецептите, които Западът даваше на Източна Европа, намалиха техния икономически потенциал, каза още той.

По думите му има огромен дефицит на справедливост в ЕС. Например той посочи, че данъците, които плащат мултинационалните дигитални компании, трябва да се променят и това е ресурс за подкрепа на по-справедливото разпределение на ресурсите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase