Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Корнелия Нинова не вижда възможност за създаване на правителство, подкрепено от всички партии.
 
"Безпринципно е. Няма как да стане това. Ако се прави такова правителство, то би трябвало да е на базата на приоритети, на програма. Къде е тази програма при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България. Да видяхте някакво разбиране в основния ни политически опонент ГЕРБ? Без да са я чели започнаха да говорят срещу тази визия. Имаме много сериозни програмни различи с ДПС. Те например никога да приемат да се отмени плоският данък. Ние пък този път ще стоим твърдо зад това или те никога няма да приемат нашето предложение за промяна в здравната система. И за държавното и общинското осигуряване те искат много здравни каси, разхвърляне на частни каси и т.н. Ако ще се правят програмни правителства просто политическият елит да се събере, да си седне на масата и да си краде заедно, няма да стане! Ако ще се прави програмно правителство на базата на приоритети и програми, то е видно, че ние не можем да изработим общо програмно правителство. Това е размиване на отговорност", заяви в "Годината" по Дарик Нинова.
 
По думите на лидера на БСП българското европредседателство е било успешно технически и организационно, въпреки скандалите и разправиите, но като резултат в политиките - не.
 
"Например, изконна българска ценност, за която бих искала да се борим и да възстановим, е свободното движение на хора, стоки и услуги. Точно по нашето председателство възникна големият проблем по пакета "Макрон", който приключи с лошо решение преди седмица за българските транспортни фирми, шофьори, камиони. И това стана, когато ние бяхме председатели, а можехме много по-силно да търсим съюзници, да намерим и в другите държави подкрепа, да направим по-голяма група, с която да защитим интересите на малките държави от Централна и Източна Европа срещу големите, които наложиха своя интерес в тези решения", посочи Нинова.

Тя смята, че България трябва да бъде приета в Шенген напълно, защото е изпълнила изискванията за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

иванов

преди 5 години

Не е и възможно всички партии да подкрепят кабинет,избран от само някои партии .Само при развития СОЦИАЛИЗЪМ .99.99 за БКП.ура другаре.

18

Как Сийка

преди 5 години

Нинова,изобщо няма нужда да го подкрепяш-гледай да има теб кой да крепи ! Както виж -даш напъните ти досега излязоха... ялови:)))Толкова години ви слушахме обещанията, вярвахме на празните ви приказки и накрая какво?! -вие ограбихте България и доведохте народа до това състояние,а сега отново и отново се опитваш да мътиш умовете на хора та.Да,ама-не!Никога повече да не сте в управлението-полека -лека сами ще се изядете. Я се вижте-има ли сред вас поне един работник ?!Все сте залиосани хрантутници

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13А какви да са, бе "умен", като допреди 30 години други партии в България нямаше? Според Тошовата констиКУЦийка от 1971г., чл. 1 познай дали изобщо можеше да оцелееш, ако само ти хрумне подобна идея, а ако не си член на БКП - газят те отвсякъде - ни жителство, ни ВУЗ, ни работа, ни панелка и кола без 15- 20 годишно чакане; газят не само тебе, но и децата ти навсякъде и всякак, чак ти е слабо въображението какъв "враг на народа" и "неблагонадежден" те изкарват.

fallback