Снимка: Булфото, архив
fallback

Цвета Караянчева определи като динамична изтичащата 2018 година.

Тя определи протестите като добър коректив за властта.

"Всеки един протест изостря общественото внимание и сетивата на нас политиците, защото веднага си казваме, че тук нещо сме сгрешили или не сме обяснили добре. Протестите са добър коректив за нас, защото те ни показват отношението на обществото към това, което вършим. Само че автентичните протести – тези, които са провокирани от нуждите като на майките на деца с увреждания. И смятам, че с натиска им се получиха няколко добри закона", обясни председателят на Народното събрание.

Тя не спести и политическите грешки на ГЕРБ през годината, като според нея всеки управляващ прави такива.

"Може би едната е недоброто осведомяване на гражданите за неща, които правим за тях. Такъв пример е Истанбулската конвенция, както и средствата, даващи се на пострадали при автомобилни катастрофи. Хората не разбраха, че ако се увеличи кръгът на обезщетенията, ще се увеличи и размерът на застраховките. Друг пример са данъците на старите автомобили - това нещо не беше обяснено предварително и се надигна недоволство. Трябва да работим повече да обясняваме нашите политики и да взимаме мнението на обществото. Но е важно като чуеш гласа на хората, да направиш крачка назад", заяви Караянчева.

Според нея думата на 2018 г. е динамика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Всичко до тук вече десет година ГЕРБ е проба - грешка, но за тези грешки вече нема прошка. Отивате си, стига простотии, некомпетентност, лобизъм, крадене.

22

Анонимен

преди 5 години

"Цвета Караянчева определи като динамична изтичащата 2018 година."---Цвета Караянчева ПЪРВО да определи КОЯ е столицата на Виетнам. :)

21

Анонимен

преди 5 години

Колко кратка статия а колко много глупости само! Не били обяснили добре за данъците и застраховките? Защо премахнаха облекчението за коло на газ и метан след като цапат по-малко от дизел евро-6? Защо застраховката ще се качва за автомобила и за шофьора? Тези две неща обяснете мили ГЕРБерасти

fallback