Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Много неща ще останат в историята от тази година. Във външнополитически план това безспорно е изключително успешното европредседателство. България постигна голям успех, извеждайки много важна тема за цяла Европа, каквато са Западните Балкани", коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в последния работен ден на парламента за 2018 г.

Oще по темата

"Демокрацията става след избори, не с куршуми, не с оръжия. Погледнато почти 2 години след изборите, мнозинството изпълнява своята програма. Изпълнява се това, което са обещали управляващите. От 1 януари минималната заплата става 560 лева, средната - 1200 лева", каза още народният представител.

Гърневски подчерта, че правителството заделя 437 млн. лева за хората с увреждания и нарече предложението на Ахмед Доган за програмен кабинет тюрлюгювеч.

Заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов беше на противоположно мнение. По думите му парламентарната година е била изпълнена със скандали, а дебатът е бил изпразнен от съдържание.

"Поредната изгубена за България година. Опитахме се да изпълним със съдържание дебата в пленарната зала. Предложихме алтернативен държавен бюджет и бюджет за НЗОК", коментира той за "България сутрин".

Запитан за трите неуспешни вота на недоверие към правителството Проданов отговори: Ние сме 79 народни представители и с това число можем да постигнем толкова. На България е необходима визия за развитие в следващите 15-20 години, завърши депутатът от БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Добре, че гербавите престъпници са по-различни!Така...някак по евроатлантически грабят...

12

Анонимен

преди 5 години

Сълза ненапита са комунистите,за народа мислят от сутрин до вечер и сън не ги хваща как да го ограбят и с благи думи да го наврат на кучето в....При всяко тяхно идване на власт бюджета е издънен и изпадаме в криза или държавен фалит.А те стават по-богати! Банев-син на Активен Борец с/у фашизма, самия той член на ЦК на Комсомола.Апотеоз на комунистическата любов към народа, особдно към имуществото му.Що си мислите,че смяната на името на партията е променил манталитета на членовете и ръководството

11

Комунистите ограбиха

преди 5 години

Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.

fallback