Архив: Булфото
fallback

Тежка делегация изпраща БСП на конгреса на ПЕС, на който се очаква Сергей Станишев да бъде преизбран за президент. Висшият форум на европейските социалисти ще се събере в Лисабон в края на седмицата.

Делегацията на БСП ще води лично соцлидерката Корнелия Нинова, пише "24 часа". Това е знак към Станишев, коментираха запознати. Нинова и лидера на ПЕС бяха в много обтегнати отношения покрай Истанбулската конвенция, има напрежение и във връзка с подредбата на бъдещата лява листа за евроизборите догодина. Затова и до последно не бе сигурно дали соцлидерката ще отиде на конгреса за преизбирането на Станишев.

Заедно с Нинова в Лисабон ще са и двамата й заместници Кирил Добрев и Деница Златева, която е и зам.-шеф на Обединението на жените социалистки. В делегацията са лидерът на младежите Николай Бериевски и членовете на Изпълнителното бюро Вяра Емилова и Атанас Зафиров.

Очаква се Нинова да направи изказване в панела за социално-икономически политики.

За Лисабон ще пътува и група млади активисти, които ще се включат в съпътстващите конгреса събития на ПЕС, като обучението за предизборни кампании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ognyanz

преди 5 години

До Факт: Няма полза от нея? Иска им се на гербаджиите да е така, но не спират да я о'плюват. Защо ли? Май все ги настъпва по мазола.

27

Факт

преди 5 години

Браво на Нинова! За нея винаги е нормално и трудно да взема грешните решения! Тя е като ***, има я, но няма полза от нея.

26

ognyanz

преди 5 години

Корнелия Нинова показа, че (например за Истанбулската конвенция) БСП може да защитава позиция, различна от тази на ПЕС и лично на Сергей Станишев. Но когато става дума за избора на председател на ПЕС все пак е добре да го подкрепи. Все пак друг наш кандидат няма.

fallback