Снимка: Пресцентър БСП
fallback

От БСП обявиха, че сезират Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ във връзка с медийни публикации за корупция и конфликт на интереси по отношение на министъра на финансите Владислав Горанов, народните представители от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев и Красимир Велчев и вече бившия депутат Антон Тодоров. От ГЕРБ реагираха, че това са фалшиви новини.

Oще по темата

Пред журналисти секретарят на ПГ на левицата Филип Попов цитира чл. 47 ал. 2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, според който за сигнал се считали и медийни публикации.

Той посочи, че сезират Комисията да провери дали това са фалшиви новини или не. Внасяме това искане с настояване Комисията да провери тези сигнали по отношение на тези апартаменти - какво е основанието за придобиване, има ли наем, коментира Попов, цитиран от БТА.

"Това са сериозни обвинения, които съществуват в медиите, по отношение на корупция и конфликт на интереси и работата на Комисията е да провери", беше категоричен той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира, че ще очаква с огромно внимание проверката на КПКОНПИ. Знаете, че не само аз, но и всички колеги, които сме народни представители, всяка година декларираме своето имущество, каза тя и добави, че информацията е публична на сайта на Сметната палата.

"Прави ми впечатление обаче, че явно БСП са проводници на фалшиви новини, след като се налага в момента да коментираме този случай", каза Десислава Атанасова.

По думите й първата публикация била в сайт за фалшиви новини и абсолютни измислици, който даже си бил написал "Не вярвайте на това, което четете". Този сайт, освен че е обявил мен и още няколко колеги за собственици, наематели и всякакви други на апартаменти, офиси и т.н., е обявил и че сме свързани с Държавна сигурност, посочи Атанасова и уточни, че става въпрос още за Делян Добрев, Красимир Велчев и Антон Тодоров.

Ако някой от колегите от БСП покаже запис, снимка, какъвто и да е материал, че някога през живота съм стъпвала в комплекса "Царско село", съм готова да си подам оставката на мига, но очаквам същото от тях - от г-н Попов, от г-жа Нинова и от всички вносители на този сигнал, заяви Атанасова.

Тя отбеляза още, че е родена през 1978 г. и в момента, когато ДС вече не е функционирала, е била на 10-11 години. Не знам дали те са вербували и бебета или малолетни, пошегува се тя и показа документ от комисията по досиетата, че лицата, родени след 16 юли 1973 г. не подлежат на проверка за принадлежност към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 5 години

Според медиите и комисията с много букви е обвързана с министрите и депутатите. Как ще извърши проверка, щом е обвързана с тях?!

34

ОТ ПОСРАНО-20

преди 5 години

...там всички са за ...."СТЕНАТА" ,БЕ...!!ВСЕ СА МИЛИОНЕРИ ОТ "ПРИВАТИЗИРАНИ ПРЕДПРИЯТИЯ"---- С НАРОДНИ ПАРИ!!!А , ШЕФКАТА ИМ----"НА КОЛ" .... ЗА "ЕТАЛОН ПО ПРИВАТИЗАЦИИТЕ"...!!!

33

Много зъл

преди 5 години

Отбор юнаци! Ако зависеше от мен, щях да ги строявам по десетици до стената! След това следващата десятка! И по-следващата!Никога в България не е имало по-голям грабеж и то за толкова късо време! "Комунистите-е!". В нашата малка кооперация живеят трима бивши комунисти и един син на комунисти. Нито един няма автомобил! Двама имат скромни селски къщи. Единият си носи старите костюми и се храни с кисело мляко, другият - с каши. А Гергов и подобните му перекендета въобще не са комунисти!И тях - до

fallback