Снимка: БТА
fallback

Председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров категорично отрече да е имало разговори той да води листата на евроизборите догодина. Той настоя, че единственият въпрос, който е поставял, е дали трите патриотични формации - "Атака", ВМРО и НФСБ, ще се явяват заедно на избори.

"Никога не съм поставял въпроса аз да водя листи или да ходя в Брюксел или зад Брюксел. Ставало е въпрос само дали сме заедно на изборите, което е логичен въпрос и ме интересува, защото без нашия общ успех с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на БСП и ДПС, отиваме към предсрочни избори. Тези избори ще бъдат ключът към оцеляването на цялото правителство и или ще доведат до предсрочни избори, или няма. Ако се представим слабо, ние патриотите, ще доведат", каза Волен Сидеров.

Oще по темата

По думите му той отдавна пита партньорите си дали ще се явят заедно на евровота, но засега не получавал отговор.

Все пак той не посочи срок, в който да получи отговор, но настоя, че ако патриотите са заедно на вота, вече трябва да започнат да работят по въпроса.

Попитан защо партия "Атака" не е подкрепила кандидатурата на новия вицепремиер Марияна Николова, Волен Сидеров обясни, че не смята, че неговият подпис е необходим за одобрение на номинацията.

"Не съм я подписал, защото не познавам тази жена и не знам на какво е способна. Не смятам, че трябва да подписваме тримата някаква номинация, това е квотата на НФСБ", каза Сидеров.

Той добави и че конфронтациите му с Валери Симеонов са били по повод работата му като вицепремиер, а не към него като човек.

"Не е конфронтация това. Когато съм го критикувал, е било в неговата функция на вицепремиер, а не на стар познат, съученик. Исках да насоча погледа на правителството към наистина важните неща - доходи, стандарт, горива. Последното ми желание да се карам с някой от моите партньори", каза Сидеров.

Той настоя и че още при сформирането на патриотичната коалиция "Атака" е направила най-много компромиси.

"Аз отстъпих, бях толерантен, в резултат на което "Атака" е с най-малко депутати. Можех да участвам самостоятелно на тези избори, щях да имам парламентарна група от 10-11 човека. НФСБ и ВМРО не знам дали щяха да имат. Нямаше да има и управляваща коалиция. Аз, със съгласието на двамата ми колеги, направихме така че България да има управление, което отчита успехи", отсече Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 5 години

Има ли нещо по-отвратително от тоя на снимката.Явно парашута за Брюксел не му се отваря и сега вече не искал ха хааа....

17

Think

преди 5 години

Волка, не че нещо, ама аз още помня как натисна да се регистрираш и осигури кворум да дойде Орешака... Не сме ти простили още....

16

бай ганю

преди 5 години

този със какво е допринесъл за ползи на избирателите в БГ?освен да играе патерица в парламента друга полза от него нямаплащаме му заплата за да вреди броя на неговите избиратели показва колко е %-та психично болни избиратели страдащи от неговия неизличим синдром

fallback