Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова хем остана доволна, че Валери Симеонов напуска правителството, хем призна, че това няма да промени нищо.

Oще по темата
"Една оставка няма как да промени нещата, протестите не са за една или друга личност, а за политики, които управляващите не искат да променят", отсече тя.

Според нея протестите вече не са само на майките на децата с увреждания, а хората са на улицата с искане за  по-добри пътища, по-ниски данъци, справедливост.

 "Ситуацията е абсолютно различна и тази оставка няма как да промени нещата, тъй като управляващите не искат да променят политиките. Протестите вече не са само за една или друга личност, а за провежданите политики. Видимо управляващите не искат да ги променят", каза соцлидерката.

Тя допълни, че оставката на Валери Симеонов е била задължителна, но е закъсняла, подадена под натиск и неискрена.

Нинова обърна внимание, че Симеонов е заявил, че я подава, за да не тежи на правителството, а не заради осъзната вина за това, което е направил.

Според нея сега голямата победа на майките на деца с увреждания не е оставката на Валери Симеонов, а събудената гражданска енергия.
Тя ги поздрави за това, че 26 дни не отстъпиха от най-исканията си "от милото, което има една майка – детето си".

Нинова коментира още, че преди две години такива протести и будна гражданска енергия не са били възможни.
Според нея голяма победа е, че чувството на справедливост е надделяло над страха и апатията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

218

Анонимен

преди 5 години

АЛОУ СЕИРА- ТИ ИЗЧЕТЕ ЛИ СИ ГЛУПОСТИТЕ- ВА?! САМОПРОВАЗГЛАСИЛА СЕ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА- ДА СИ ИЗЯДЕШ ВЪЛНЪТЪ И ДА НЕ СИ ПИСЪЛ ЕЙ ТАКИВЪ Д*ИСКАНИЦИ- А КОЙ ХОДИ НА ИЗБОРИ- КАКВА ВИНА ИМАМЕ ВСИЧКИ ГА СА ИЗБИРАТ ОТ ДЪПАСЕ ИЛИ БЪСЪПЕ- А ГЕНИЙ САМОГОНОФ. НЪЛ ВСИЧКИ НИЕ МИСЛИМ, ЧЕТЕМ А НЕ САМО ДА БРОИМ КО СА НИ ПЛАТИЛИ АГИТАТОРИТЕ НА ПАРТИИТЕ.

217

Анонимен

преди 5 години

УСТАВКЪТА НЕ БИЛА ИСКРЕННА- НЪЛ ИМПЕКСОВА- А ТВОЙТЕ МИЛИОНИ ИСКРЕНИ ЛИ СЪ.

216

Анонимен

преди 5 години

Seira!Пии редовно, хапчета или нещо друго.А и зачестиш половите контакти хептен ще ти мине.Промяна е като престанеш да пиеш кафе, а почнеш да пиеш ракия.Не е промяна да махнеш Герб и да туриш Бсп.Това е простотия към която се движите.

fallback