Снимка: архив, Investor Media Group
fallback

44% от българите не са решили кого биха подкрепили, или изобщо не биха отишли до урните, ако днес се провеждаха парламентарни избори. Такива са резултатите от национално представително проучване, финансирано и проведено от "Маркет Линкс".

Отношението към политическата класа в страната остaва силно негативно. След края на Европредседателството нивата на доверие към ГЕРБ остават над 37%, но същевременно недоверието е почти 60%.

"Обединени патриоти" и БСП запазват сходни нива на доверие и недоверие, отчитат социолозите.

Oще по темата

Преднината на ГЕРБ в електоралната подкрепа пред втората политическа сила БСП е около 2.1% – съответно 19.4% и 17.3%.

Българите имат най-високо доверие в президентската институция. Народното събрание пък за пореден път е в дъното на класацията с над 3 пъти по-висок дял на гражданите, които нямат доверие, от тези, които имат.

Европейското председателство се отразя положително на доверието към Европейската комисия.

62% от участвалите в анкетата изразяват неудовлетвореност по отношение на развитието на страната. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, докато около 30% са тези, които са удовлетворени в една или друга степен, коментират от "Маркет Линкс.

---------------------------------------------

Обем на извадката: 1065 лица над 18 г. Период на провеждане: 23-28 юни 2018

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 82много се надявам това, което си пожелаваш, да не стане. Защото понякога това има гибелни последици. Човек трябва да внимава какво си пожелава. Все пак храня някаква надежда, че тази партия най - после ще изчезне, защото се превърна в партия на алчни и корумпирани хора, които най - лицемерно реват за справедливост и равенство, а всъщност са си най - жалки крадци вече толкова години. И който досега не го е видял, наистина е слепец с очи.

84

Анонимен

преди 5 години

До *** крепи Бойконе си далеч от истината. Нинова е най - лошото нещо което БСП можеше само да си причини. гл....а, пък алчна - страхотна комбинация.

83

БСП-жалка

преди 5 години

Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...

fallback