Архив: Булфото
fallback

БСП скочи срещу обществената поръчка за ремонт на бойните самолети Су-25, за чиито изпълнител е определена беларуска компания, и настояват военният министър Красимир Каракачанов да преразгледа сделката.

Социалистите питат защо от първоначално предвидената цена на поръчката от 80 млн. тя е скочила почти три пъти - на близо 180 млн. лева и защо в обществената поръчка е имало само един участник.

Oще по темата

"Изпращат покани до две компании - в Беларус и Русия. Защо само до тези две компании? Връща се отговор само от едната - беларуската. Тази поръчка е на стойност 82 млн. лева, а предложението е за три пъти по-висока стойност -  около 180 млн. лева. Защо само една компания участва в обществената поръчка. Тук виждаме състезание с един кон, грубо погазване на законите. Защо изведнъж поръчката придобива съвсем различна стойност като цена", запита соцдепутатът Николай Цонков.

Червените настояват и самолетите да бъдат ремонтирани в българския завод "Авионамс" и питат защо не е отправена покана към него. Според тях ремонтът може да се извърши там за много по-ниска цена.

"Защо трайно е пренебрегнат националният интерес в лицето на "Авионамс", който преди две години получи уверението на премиера, че ще започне да извършва ремонта и на самолети. Готово ли е това управление да остави 300 авиоспециалисти без работа, давайки поръчката на фирма в Беларус?", каза и червеният Атанас Зафиров.

"Основателно се съмняваме и задаваме нашите въпроси. Министърът на отбраната Каракачанов да преразгледа сделката и да не обвинява БСП, че лобира за един или друг завод, защото ние не лобираме, а защитаваме националния интерес", завърши Цонков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 5 години

До СатаНАТОАми именно заради това.Да отидат парите пак у големите шефове в Москва.

105

някой

преди 5 години

До Анонимен 97 - нямаш акъл в глава , празна е , за това никога няма да си летец , ферщеен

104

Анонимен

преди 5 години

Малиии смятайте колко отчаяни са БСП-то!

fallback