Снимка: Булфото, архив
fallback

Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир Каракачанов в скандалната схема с търговия с българско гражданство, по която тече проверка на спецпрокуратурата, дължат най-малкото извинение за уронване на престижа.

Oще по темата

С тази позиция излязоха воеводите в защита на лидера си, след като стана ясно, че Каракачанов няма нищо общо със скандала в ДАБЧ.

От ВМРО припомнят, че на брифинга на специализираната прокуратура, на която бяха обявени данни за разследването за измами с документи за български произход и арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, стана ясно, че няма никакви сведения ВМРО и Красимир Каракачанов да са съучастници по някакъв начин с взимането на подкупи от шефа на Агенцията Петър Харалампиев.

"Заместник-главният прокурор Иван Гешев в отговор на журналистически въпроси обяви, че: "…към момента от събраните доказателства няма връзка на министър Каракачанов с описаната престъпна дейност…", "…няма данни да е замесена партията ВМРО или адресът на централата ѝ…", цитиран от партията.

От ВМРО обаче не пропускат да отбележат в позицията си, че патриотите продължаваме да  настояват, че лицата от български етнически произход трябва да получават българско гражданство по облекчена процедура.

"Това е наша кауза, вярваме, че е национална кауза – България да бъде истинска майка за всички свои чеда, от всички български етнически землища! Припомняме и категоричната си позиция, че всеки, позволил си да спекулира и да се облагодетелства на гърба на нашите сънародници, които искат българско гражданство, трябва да бъде преследван с цялата строгост на закона", обобщават от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Иван Иванов

преди 5 години

Бате Харо е НЕВИНЕН. Всеки, който го познава знае били взел той 350? подкуп..... Смях в залата

39

Георги

преди 5 години

Къде са парите???? Нали беше схема за милиони.... нали взимаха по 200 000? на седмица..... Къде са парите???? Защо разследващите не откриха пари??? КЪДЕ СА ПАРИТЕ??? Това пак е балон създаден за да прецака човек и да прикрие далаверата на други

38

Анонимен

преди 5 години

До Ха-хаПо-скоро ХАЙДУЦИ!

fallback