Снимка: архив, Булфото
fallback

Народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев коментира в студиото на "Денят ON AIR", че бюджетът на държавата е балансиран, защото трябва да се харчи това, което се събира, а не повече.

"Това, което виждаме като залегнали параметри за Бюджет 2019 е много амбициозен бюджет, който е стъпил на по-голямата събираемост от бюджета за 2018 година, който има 3,7% залегнал ръст на икономиката и съответно 0,5% дефицит", акцентира Бойчев.
Oще по темата


По думите му в проекта за 2019 година е рекорден и има заложени много политики.

"Наистина се надявам това, което виждам като разпределение по политики и министерства, да роди един много голям Брутен вътрешен продукт за следващите години", каза още Димитър Бойчев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от ГЕРБ коментира и икономиката на България, като каза, че тя има реален ръст, но има още какво да се желае от чуждестранните инвестиции.

Той каза, че за това ще помогне административна реформа и намаляване на бюрокрацията, но по думите му това не е лек процес, защото той касае промяна на изключително много закони.

"Мисля, че през 2019 година точно този процес по отпадането на административната тежест ще е още един фактор, който ще докара чужди инвестиции", подчерта още Бойчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Петър Славов

преди 5 години

Ама аз искам на Жан Виденов бюджета! Тогава бях капитан далечно плаване и с една заплата платих 15 годишна ипотека. Да живее бсп и Жан

9

Цецо Мен

преди 5 години

Как до сега 10 години бюджета е балансиран и сме изтеглили 16 млрд заеми?

8

УЧИТЕЛ-КОМУНИСТ

преди 5 години

..*** , ТАКЪВ СЪМ СИ БЕЕЕЕ....."ХОМОСОЦИАЛИСТ"!!!!

fallback