Снимка: Bulgaria ON AIR

Голямата българска треньорка Нешка Робева настоятелно апелира за оставката на вицепремиера Валери Сименов.

В "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR тя се обърна към него с думите: "Валери Симеонов, подай си оставката! Това е правилната и достойна постъпка. Аз съм го правила десетки пъти през живота си. Гладен няма да останеш."

Повод за нейния призив са думите на вицето към майките и децата с увреждания, които взривиха обществото в последните седмици.

След заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество Симеонов заяви във връзка със Закона за хората с увреждания: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Още по темата

Думите на Симеонов предизвикаха протести в цялата страна с искане за оставката му и разтърсиха и без това крехкия баланс в правителството. Въпреки призивите да напусне кабинета, той само се извини с половин уста за обидната си реплика.

"Не може този човек да извива ръцете на правителството! Нима от НФСБ не могат да излъчат друг вицепремиер?", попита Нешка Робева и поднесе своите извинения на майките на деца с увреждания в студиото на "Опорни хора".

"Простете ми, че не излязох да ви подкрепя! Ако протестите продължават, ще го направя! Апатията е обвзела обществото ни. Лъгани през годините, вече не вярваме, че можем да променим нещо. Аз не виждам надежда и у младите. У тях липсва хъс. Не червеният кръст трябва да е символ в българското здравеопазване, а пречупен такъв. Защото в България, ако нямаш пари - умираш", смята тя.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase