Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изказването на Валери Симеонов по адрес на майките "кресливи жени с уж болни деца", и след като заяви, че не иска да се извинява – той все пак поднесе извинения. Уви, те не бяха приети, а дори допълнително нагорещиха страстите, тъй като бяха сметнати за неискрени и изпросени.

Майките на деца с увреждания продължават четвърти ден да настояват за оставката му с призива: "Не ставаш за този пост!"

Според политическия психолог проф. Антоанета Христова управляващите все още не са излезли от твърде сложната ситуация, в която ги постави Валери Симеонов.

Още по темата

"За първи път видях Каракачанов в толкова отчаяна ситуация. Тази малка коалиция е създадена уж от патриоти, които са с коренно различни политически краски – проруски, пробалкански, проевропейски. Симеонов стана от обществена гледна точка воденичен камък. Следващите 2 седмици предстои гласуването на законите за майките. Ако те решат, че това им стига – може и да се успокоят. В много голяма степен оставката на Валери Симеонов зависи от майките", подчерта тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Тодоров отбеляза, че коалицията на "Обединени патриоти" е крехка още от самото си създаване.

"Сякаш сме забравили острите нападки между Симеонов и Сидеров още в началото на коалицията. Гледайки умението на Борисов да предизвиква предсрочни избори – не изключвам тази възможност. Но трети предсрочни избори за ГЕРБ биха били рисковани. Ако коалицията се крепи на Симеонов, то нека да стане премиер. Ако не – то нека намерят политическо решение за исканията за оставката му", категоричен бе анализаторът.

Тодоров добави, че Валери Симеонов не за първи път обижда дадена група хора.

"Има правила на публичното общуване. Той няколко пъти прекрачи границата. И какво като подаде оставка като вицепремиер и друг от неговата партия заеме мястото му? "Патриотите" нямат никакви идеологически различия, освен източника на парите им", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase