fallback

Общ преглед

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че с президента Румен Радев са стигнали до консенсус по много позиции от проекта на левицата: "Визия за България".

"Поискахме среща, за да разговаряме и обсъждаме нашия проект за "Визия за България". Впечатляваща среща. Президентът участва в нея с 15 души, всички свои секретари, експерти и съветници. Разговорът беше много детайлен и по секторни политики", каза тя на излизане от сградата на "Дондуков" 2.

Нинова уточни, че по време на дискусията са успели да обсъдят почти всички сектори. Тя допълни, че са постигнали съвпадение по доста позиции от проекта на Столетницата.

"Получихме поздравление за това че сме предприели този разговор и сме предпочели този подход към българското общество - за всеки, който да иска да се включи, прозрачно с широк обществен дебат по обществени въпроси", каза Нинова и уточни, че са се коментирали конкретни предложения.

"Връщане на ролята на държавата в ключови сектори в обществения и политическия живот, като получихме препоръки как да бъде конкретизирана тази роля в отделните сектори", изтъкна тя.

Лидерът на БСП посочи, че по време на срещата с президента Радев са постигнали съгласие за работата и връщането на доверието в институциите, защото според нея в момента не се ползват с такова от българските граждани.

"На едно мнение сме, че цели системи се нуждаят от смята на моделите, по които функционират. И двете страни изтъкнахме, че това е необходимо в сферата на здравеопазването, образованието и социалната политика. Останахме отворени и за следващи разговори, но изразяваме задоволство от тази работна среща", обясни Нинова.

Тя посочи, че очаква следващата такава среща да се проведе, когато „Визия за България“ премине през цялата страна и бъдат конкретизирани предложенията, които са дадени от цялото общество.

"До края на годината възнамеряваме тази дискусия да мине", уточни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 години

Крадливото лице на партията. Пардон, приватизиращото лице на партията. Костов в очакване, нали и беше учител.

43

Trasa

преди 5 години

Parite na komunisticheskite prodajni cherveni generali prez fiktivnite firmi na ilia pavlov, jena mu i Co piloti izlizat na bial kon ....

42

др Импексова

преди 5 години

другарката Лъжа мераклийка да управлява и приватизира

fallback